Kórházi kezeléssel kapcsolatos tudnivalók

Befekvés előtt elvégzendő vizsgálatok

Az elvégzendő vizsgálatokról (laborvizsgálatok, vércsoport-meghatározás, mellkas röntgen, EKG, szükség esetén egyéb képalkotó vizsgálatok) kezelőorvosa tájékoztatja. Ezekre a vizsgálatokra a háziorvos ad beutalót. Amennyiben ez akadályokba ütközik, segítséget nyújtunk a szükséges vizsgálatok más intézetben történő elvégzéséhez.

Műtéti előjegyzés

Tervezett, nem sürgős mûtéti kezelés csak előjegyzett időpontban, a mindenkori betegellátó kapacitás figyelembe vétele mellett történhet. A műtét szóba jövő, illetve lehetséges időpontjáról a kezelőorvosa tud tájékoztatást nyújtani.

Betegfelvétel rendje

A műtétre érkező betegek felvételével kapcsolatos adminisztráció a felvételi vizsgálóban történik, reggel 7:30-tól kezdődően. A kezelésre érkező betegek számától függően rövidebb-hosszabb várakozási időre számítani kell. Ehhez türelmüket és megértésüket kérjük. Ezt követően tájékoztatják arról, hogy a klinika mely osztályán kap elhelyezést. Amennyiben kisműtétre érkezik, kérjük, hogy a műtét napján már ne fogyasszon se folyadékot, se ételt. Amennyiben egyéb betegség (pl. magasvérnyomás, szívbetegség, pszichiátriai probléma, keringési zavar) miatt rendszeresen gyógyszert szed, a reggel esedékes gyógyszereit kevés vízzel vegye be. Kérjük, hogy az osztályos orvost, illetve az altatóorvost tájékoztassa a szedett gyógyszerekrõl is!

Kórházi tartózkodás

Miután kórházi ágyát elfoglalta, az osztályos orvos, illetve kezelőorvosa fogja elvégezni a szükséges adminisztrációt (kórlap kitöltése), valamint a kötelezően előírt felvételi nőgyógyászati vizsgálatot. A befekvés napján, az intézet vezetője is megvizsgálja a nőgyógyászati műtétre érkező betegeket. Ekkor történik a pontos kezelési terv felállítása, valamint a műtét időpontjának egyeztetése is. A klinikán kezelt betegek mindenkori számától, illetve a műtők kapacitásától függően előfordulhat, hogy nem másnap történik a tervezett beavatkozás. Ehhez megértését kérjük. Kérjük, hogy a reggeli (7:30) és esti orvosi vizitek idejében tartózkodjék a kórteremben! A klinikáról való távozás időpontját az osztály orvosai, és kezelőorvosa együtt határozzák meg, az Ön állapota függvényében, figyelembe véve a szakmai, illetve finanszírozási szabályokat is. Javasoljuk, hogy nagyobb pénzösszeget, illetve értéktárgyat ne hozzon magával. Ha ez mégis elkerülhetetlen, az osztály nõvérei gondoskodnak annak biztonságáról. Ennek igényét már a befekvéskor jelezze!