Fekvőbeteg ellátás

A klinika címe:

1082. Budapest VIII. kerület,
Üllői út 78/A
Központi telefonszám:
06-1-210-02-90 vagy 061 459-1500

A klinika részlegei:

•Szülőszoba: 53385
•Gyermekágyas Osztály: 53246
•Terhespatológiai Osztály: 53123
•Nőgyógyászati Osztály: 53258
•Ambulancia: 5 3360
•CTG (magzati szívhang) vizsgáló: 53216
•Felvételi vizsgáló (alagsor): 53292
•Ultrahang vizsgáló: 53211, 53108

Szülőszoba

A szülőszobai részleg a klinika földszintjén található. A vajúdó páciensek felvételével kapcsolatos adminisztráció 7:30 és 14:30 között az alagsorban található Felvételi Vizsgálóban történik. Ügyeleti időben, 14:30 és 7:30 között a szülőszobai részlegen történik a betegfelvétel.
Vezető szülésznő: Dömötör Margit
Telefonos mellék: 3385

Gyermekágyas Osztály

Az osztály az első emeleten található. A szobák ötágyasak, önálló fürdőszobával rendelkeznek. Többségükben az újszülöttek folyamatos elhelyezésére („rooming in”) is lehetőség van. Igény esetén, térítéses formában egyágyas, fürdőszobával, televízióval rendelkező kórtermekben történő elhelyezésre is mód van. Ezek a szobák a klinika második emeletén, a Nőgyógyászati Osztályon találhatóak. Az újszülöttek anyakönyvezésével, illetve egyéb szükséges adminisztrációval, igénybe vehető anyagi juttatásokkal kapcsolatos kérdésekre az osztály orvosai, nővérei, illetve a klinika védőnőe (Németh Éva) készséggel válaszolnak
Vezető főnővér: Hegedüs Krisztina
Telefonos mellék: 3246

Terhespatológiai osztály

Az osztály a klinika elsõ emeletén található. A kórtermek 6, 3 illetve 2 ágyasak.
Vezető főnővér: Horváth Éva
Telefonos mellék: 3123

Nőgyógyászati Osztály

Az osztály a klinika második emeletén található. A kórtermek ötágyasak, önálló fürdőszobával rendelkeznek. Igény esetén, térítéses formában egyágyas, fürdőszobával, televízióval rendelkező kórtermekben történő elhelyezésre is mód van.
Vezető főnővér: Dillik Rita
Telefonos mellék: 3258

CTG (magzati szívhang vizsgáló)

A vizsgáló a klinika földszintjén, a szülőszoba előtti folyosón található. A vizsgálatok előjegyzéses rendszerben történnek, a megadott telefonos melléken.
Telefonos mellék: 3216

Felvételi vizsgáló

A felvételi vizsgáló a klinika alagsorában található. Itt történik a kórházi kezelésre érkező betegek, illetve várandósok, valamint a vajúdók felvétele. Amennyiben tervezett, nem sürgős műtétről van szó, az arra történő befekvés előjegyzett időben történik. Kérjük, hogy személyes iratait, valamint a korábbi orvosi kezelésekkel kapcsolatos dokumentumokat, zárójelentéseket, és a kivizsgálás során elkészült leleteket hozza magával. Esetlegesen elmaradt vizsgálatokat már nem áll módunkban a kórházi tartózkodás alatt pótolni, és ezáltal sajnos a műtétet sem tudjuk elvégezni, csak egy későbbi időpontban.
Telefonos mellék: 3292

Ultrahang vizsgáló

Az általános szülészeti és nőgyógyászati ultrahangvizsgálatokat az alagsorban található vizsgálókban végzik. A 12. hetes és 18-19. hetes korban esedékes szűrővizsgálatok a földszinten, a szülőszoba előtti folyosón található helyiségben történnek. Idõpontot a 3108-as telefonos melléken kérhet. A vizsgálathoz beutaló szükséges.